Blog
Te vállalod? – Mit jelent a felelősségvállalás?

29

dec

0

comm

önismeret

Category

Te vállalod? – Mit jelent a felelősségvállalás? .

Mit jelent a felelősségvállalás?

A felelősségvállalás a szeretet. Azt jelenti, hogy ezek a személyek, dolgok, tárgyak, körülmények értékesek számodra és ezért ezen értékek óvása, figyelése mellett éled az életed. A felelősség kötelezettségvállalás az értékeidért. Gondolj a klasszikus idézetre:

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

 

Legyen az ember, állat, vagy esetleg a környezeted. Értük tartozol felelősséggel, értük dolgozol és miattuk és általuk éled az életed. Ha áthárítod a felelősséget az államra, a kormányra, a szomszédra, vagy a rokonokra, akkor nem vállalsz felelősséget a szeretteidért, magadért. Ha azt várod, hogy megjöjjön a munkanélküli segély, de nem keresel munkát, nem vállalsz felelősséget magadért. Sőt, a családodért sem!

Nagyon könnyű ráfogni a sérelmeid, bukásaid másra! Könnyű azt mondani, hogy a bank, meg a politika. Nézz körül, nézd meg, hol tartasz! Boldog vagy? Jól érzed magad?

Vagy éppen áldozatnak érzed magad?

Tudom, a változás nagyon nehéz, és nehéz elfogadni azt, hogy te tehetsz a jelenlegi életedről. Ami jelenleg körbevesz azok a te válaszaid, reakcióid eredménye. Nagyon könnyű kifogásokat keresned és persze meg is találod ezeket. Sőt, az is könnyű, hogy miért nem lépsz, akárcsak egy apró lépést, hogy változzon az életed!

Hol szeretnél tartani az életeddel?

Ezt neked kell tudnod! Mik a céljaid? Ezt is neked kell elhatároznod! Nem bízhatsz a szerencsében, nem bízhatsz a csillagokban! Nézz a tükörbe: te tetted meg azokat a lépéseket, amelyek a jelenlegi helyzetedhez vezettek. Megbántad? Lehet, nem probléma, csak tudatosítsd magadban, hogy másként szeretnél a jövődben cselekedni. Ne a múltba nézz, nézd a mát! Mérd fel a hibáid, tévedéseid és ne mondd, hogy holnap, mert akkor halogatod az előrelépésed!

Vállald a felelősséget a múltadért, tervezd a jövőd! Tudatosan! A Te kezedben van a döntés: előrébb jutsz, vagy maradsz ott, ahol most vagy.

Ha mást szeretnél az életedben, mint ami most körülvesz, ha csak részben másként élnél, akkor másként is kell cselekedned, mint ahogy eddig tetted.

Kezd az elején!

Határozd meg a céljaid (ehhez itt találsz segítséget). Mondd ki hangosan. Ez az első lépés. Mondogasd magadnak, hangosan, a gondolataid is követni fogják a hangod! Vállalj felelősséget az életedért, vállald a céljaid!


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .