Blog
3+1 szokás, melyektől boldogabb és egészségesebb leszel

02

febr

0

comm

önismeret

Category

3+1 szokás, melyektől boldogabb és egészségesebb leszel .


Biztos te is tudod, hogy a mindennapjaid minőségét nagymértékben befolyásolják a szokásaid és a rutinjaid.

Tehát a szokásaid milyenségén múlik az, hogy boldog, egészséges és kiegyensúlyozott leszel-e!

Íme 3+1 szokás, melyeket érdemes az életed részévé tenned

1. Reggel, a napod indítása

Az, hogy miként kelsz fel az ágyból és milyen dolgokat csinálsz az otthonodban, amíg el nem indulsz dolgozni, nagymértékben meghatározzák a napod további alakulását. Ezért nélkülözhetetlen az, hogy a reggeli rutinjaid építőek és előrevivőek legyenek.

 • Állítsd legalább 10 perccel korábbra az ébresztőt, mint ahogy kellene. Így kényelmesen lesz időd a felébredésre és arra, hogy pozitív irányba tereld a gondolataidat.
 • Mondj hálát az ágyadért, a nyugodt alvásért, azért hogy ez a nap is megadatott neked a számtalan csodájával.
  Felkelés után igyál meg egy nagy pohár vizet! Csodákra képes!!!
 • A készülődéshez indíts olyan zenét, ami feltölt téged, ami megfelel a hangulatodnak. Ha elmélyülős vagy, akkor hallgass lassú mantrákat, ha inkább dinamizmusra vágysz, akkor hallgass pörgősebb zenét (arra figyelj, hogy pozitív legyen a dal üzenete!)
 • Készülődj nyugodtan. Add meg a módját! 🙂
  Ha így indítod a napod, tutira remekül fogod érezni magad végig!

.

2. Ügyelj a gondolataidra

A gondolataidnak hatalmas teremtő ereje van, ezért nem mindegy hogy mik jelennek meg az elmédben. Ha azt akarod, hogy az életed boldog legyen és te egészséges legyél, akkor mindenképp olyan gondolatokat engedélyezz csak magadnak, amik ebbe az irányba viszik az életedet. 

Bármilyen impulzus is érjen téged a nap folyamán, mindig jogodban áll jó gondolatokat választanod!
Végy néhány mély lélegzetet és mond magadban: Az örömöt, a boldogságot és az egészséget választom!

3. Figyelj a tested üzeneteire

– Ha éhes vagy, egyél!
– Ha szomjas vagy, igyál.
– Ha ki kell menned pisilni, menj a mosdóba!
– Ha elfáradtál, tarts pihenőt!
– Stb.

Az, hogy miként viselkedsz a testeddel, nagymértékben befolyásolja a testi-lelki-szellemi egészségedet. Ne feledd, a tested ad most otthont a Lelkednek! Hogyan érezhetné jól magát  a Lelked, ha a templomát nem tartod tiszteletben és teljesen kizsigereled?

+1. Minőségi alvás

Ahhoz, hogy a tested és az elméd jól tudjon regenerálódni és töltődni, nélkülözhetetlen a minőségi alvás. Ha az alvásod rendben van, akkor a tested is, a lelked is és a szellemed is jól van!

Hogyan tudod ezt megvalósítani?

 • Ha túl sok szellemi munkát végzel, akkor délután szánj időt a mozgásra. A megfelelő mozgásnak köszönhetően izmaid tunyasága elmúlik, friss oxigénnel töltődnek fel és a megfelelő vérkeringésnek köszönhetően le tudják adni a bennük lévő salakanyagot. Így tested könnyebben tud majd éjszaka pihenni.
  Fontos, hogy elalvás előtt ne sportolj, mert az aktívvá teszi a tested, és abban a felpörgött állapotban nem fogsz tudni elaludni, csak forgolódni fogsz az ágyban.
 • Mielőtt lefekszel aludni, tedd le az aznapi negatív élményeket (ha voltak), feladatokat és a másnap esedékes dolgaidat. 
 • Amikor lefeküdtél, akkor már ne nézz tv-t, ne telefonozz. Készülj a pihentető alváshoz. Max. hallgass valamilyen kellemes zenét. Gondold végig az aznapi jó dolgokat, amik veled történtek és mondj köszönetet értük. 

.

Ha a fenti szokásokat beépíted az életedbe, akkor biztos, hogy egészségi állapotod javulni fog, és a boldogság szinted tartósan magasan lesz! 🙂

Kívánok neked előrevivő, pozitív szokásokat!

Szeretettel,
Melinda


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .