Blog
Stresszoldás az erős immunrendszerért

18

júl

0

comm

Egészség tippek

Category

Stresszoldás az erős immunrendszerért .

Az immunrendszer a legerősebb fegyverünk a betegségek elleni küzdelemben, és akkor tud megfelelően működni, ha a testünket és a lelkünket is edzésben tartjuk. Az erős immunrendszer amellett, hogy a külső behatások, vírusok, baktériumok ellen harcba száll, minden a szervezetedben félreműködő sejtet kiiktat, hogy ne okozhasson gondot.

A stressz gyengíti a szervezetünket

A stressz, a negatív gondolataink hatására, a szervezetben folyamatosan termelődnek rendellenes működésű, akár rákos sejtek is. Ezeket a mindig éber immunrendszerünk észleli és legyőzi őket. Gond akkor bukkanhat fel, ha a védekező rendszerünk valamiért alul működik és nem képes szembeszállni a kívülről vagy belülről támadó ellenfelekkel. Ilyenkor megbetegszünk. Ha egészségesek maradunk testileg és lelkileg is megterhelő időszakban is, az azt jelenti, hogy az immunrendszerünk még győzi a feladatokat.

A biorezonancia vizsgálat sok mindenre fényt deríthet

Rohanó világunkban kevés olyan embert találni, akik tökéletes testi-lelki egészségnek örvendenek. Ehhez egyidejűleg jelen kell legyen az életünkben a teljesértékű táplálkozás, egészséges életmód és kiegyensúlyozottság. Mindezt így egyszerre nem egyszerű megteremteni az életünkben, de törekedhetünk rá. Helyezzünk nagy hangsúlyt a megelőzésre, például részt vehetünk biorezonancia vizsgálaton, ahol már a tünetek jelentkezése előtt megtudhatjuk melyik az a szervünk, amelyre jobban oda kell figyelnünk.

Keressük meg a gond gyökerét

A lelki békénkre való odafigyeléssel is nagyon sokat tehetünk önmagunkért, hiszen mit sem ér a helyes táplálkozás és a vitaminok megfelelő arányú bevitele, ha folyamatos feszültségben élünk. Ennek megoldására Access Bars kezelést is kérhetünk, vagy kineziológus segítségével megkereshetjük a nehézségnek mi a lelkünk mélyén rejtőzködő oka. Tehát nem szabad megfeledkeznünk sem a testünkről, sem a lelkünkről, egyformán ápolnunk kell őket. Az étkezéseinkben helye van a vitaminoknak, táplálék kiegészítőknek.

A reziliens személyiségnek erős az immunrendszere

Stressz hatására többféle reakciót adhatunk: támadunk, elmenekülünk vagy mozdulatlanná dermedünk. Ha a stresszhatás tartós, akkor a stresszhormonok jelenléte állandósul a szervezetben, az újra termelődés miatt, ilyenkor a szervezetünk krónikus stressz állapotába kerül. Hasonló ahhoz, amikor megszólal az autónk riasztója, de nem hallgat el, hanem napokon keresztül sivít. A feszültséget ki-ki máshogy kezeli. Ugyanakkora terhelésnek kitéve különbözőképpen reagálhatunk. A pesszimista személyiség már kisebb gond esetén is kétségbeeshet, emiatt az immunrendszere is nagyobb terhelésnek van kitéve és könnyebben megbetegszik. Ilyenkor következhet, hogy „ugye én mondtam, hogy baj lesz”. A megoldásközpontúan gondolkodó személyiség optimistán kezeli a kényes helyzeteket is és előbb vagy utóbb talál rá megoldást.

Az immunrendszer alacsony szinten való működését a lelkünk mélyén eltemetett és meg nem oldott lelki gondok is okozhatják. Csöndben lapulnak és gyakran teljesen váratlanul törnek a felszínre, amikor a legalkalmatlanabb. Ezt megelőzhetjük folyamatos lelki nagytakarítással.

Keressük meg mi az, ami a zavaró, idegesítő és félelmet keltő az életünkben. Például félünk, hogy elveszítjük a munkánkat, nem lesz elég bevételünk, nem tudjuk eltartani a családunkat. E mögött bújnak meg a valódi ősi félelmeink a halálfélelem, a bizonytalanságtól, a kiszolgáltatottságtól való félelem. A feloldásukra használhatunk meditációt, relaxációt, kineziológiát vagy bármilyen más technikát, ami nekünk vonzó.


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .