Blog
Női Siddhik

14

szept

0

comm

női önismeret

Category

Női Siddhik .

Posted in: női önismeret

Női Siddhik, mágikus női képességek

Ugyan egyre többet lehet olvasni a női lét misztériumairól, de még mindig nem eleget. Sokszor nagyon távolink és megfoghatatlannak tűnnek ezek a dolgok, pedig végtelenül természetesek és a mindennapjaink része.

Amikor misztériumról beszélünk, akkor szinte mindenki számára elvont dolgok, titokzatos rítusok képei villannak fel a lelki szemei előtt. Tény, van ilyen is. De a női misztériumnak vannak olyan oldalai is, amik könnyedén megérthetőek és a mindennapjaink része, csak nem vagyunk tudatosak rájuk.

A Szankszrit nyelveben a különleges, mágikus képességeket Siddhi-nek (ejtsd: szidhi) hívják.

sziddhi (szanszkrit सिद्धि; tibeti: དངོས་གྲུབ) paranormális, természetfeletti vagy más mágikus képességet jelent, legmagasabb értelemben pedig önfelfedezést vagy Isten-megvalósítást.[1]
Szó szerint: beteljesítés, befejezés, siker, bizonyosság, hitelesség, tökéletesség stb.[2][3]

A hinduizmusban a sziddhi (természetfeletti) képességek a tökéletessé vált mestereknek, egyes jógiknak és aszkétáknak tulajdonítottak, akiket szanszkrit szóval sziddha-nak (सिद्ध) neveznek.
Forrás: wikipédia

 

Ahhoz hogy birtokába kerüljünk bármilyen siddhi erőnek, kitartó és állhatatos gyakorlás szükséges. A gyakorlások célja, hogy megtanuljuk uralmunk alá vonni a testünket, lélegzetünket és szellemünket.  A siddhi erőkkel képessé válunk kontrollálni és irányítani a körülöttünk lévő világot, túllátva az illúziókon, melyek kábulatban tartanak minket. 

Az egyik út, amivel el lehet jutni a siddhikhez az a jóga útja, mely főként yang, férfias minőség. Az erős yang minőség miatt a jóga útja nem oda vezet bennünket nőket, ahová vágyunk. Szerencsére most már elérhetőek számunkra a női jóga irányzatok is, amik figyelembe veszik a női test és lélek sajátosságait.

A nők sokkal kevesebb, és mélyen elrejtett tanításokban találhatják meg a titkos útmutatásokat.
Igen, ezek a gyakorlatok léteznek és működnek. Nem csak meggyógyulunk általuk, de szunnyadó képességeink, készségeink a felszínre emelkednek a segítségükkel.

 

 

Nekünk nőknek megadatott annak az ajándéka és csodája, hogy velünk született siddhikkel (Proto-siddhi) rendelkezünk. Nem kell éveken, évtizedeken, akár életeken keresztül gyakorolni, hogy birtokába kerüljünk e különleges képességeknek. Testünk folyamataiba vannak kódolva és egyszerű biológiai funkcióknak tűnnek. Ezeket a velünk született siddhiket automatikusan működtetjük és nem vagyunk rájuk tudatosak, épp ezért blokkolni és korlátozni tudjuk hatásukat. De ha időt és figyelmet szánunk ezek megismerésre, és tudatos megélésére, olyan kapuk és tudás tárul fel előttünk, amik eddig még soha. Saját testünk válik tanítónkká, és megmutatja azt a végtelen tudást és bölcsességet, melyet magában hordoz.  

A Proto-siddhi közül egyet emelnék ki, mégpedig a menstruációt, a Holdvirágzást.

Amikor fiatal lányként elérkezik életünkbe az első Holdvirágzás, gyermekből termékeny nővé érünk és elkezdünk bele állni az erőnkbe. Megindulnak bennünk olyan folyamatok, melyek az első vérmisztériummal aktiválódnak.  A vér ősidőktől fogva mágikus és az élet szimbóluma. Ha túl sokat veszít belőle bárki, akkor meghal. 

 

Nekünk nőknek a menstruáció könnyed és természetes. Ez egy olyan siddhi, mely számtalan mágikus elemet tartalmaz. Minden Holdvirágzás valahol egy kis halál (fizikai és lelki elengedés), de egyben élet is. A fizikai elengedés során távozik belőlünk a vér és azok a szövetek, melyek méhünket bélelték ki a magzat érkezésre várva.  Bár sokan azt mondják, hogy ez halott vér, de valójában hihetetlen nagy életerő és gyógyítói potenciál van benne.

 

Fizikai szinten is és spirituális szinten is a nő testében hónapról-hónapra, újra és újra megtörténik az élet és a halál körforgása.

 

Szárba szökken, kiteljesedik, majd elhal és kezdődik előröl minden.

 

De nem csak az élet-halál körforgását éljük és tapasztaljuk meg a testünkben, hanem olyan megélésekhez és információkhoz juthatunk hozzá, melyek megértése az egész élet titkát tárják fel előttünk.

 

Vérzésünk során megérezzük és megtapasztaljuk a látható és a láthatatlan világ között húzódó határokat, de nem csak megtapasztaljuk át is nézünk rajtuk.

 

Az a nő, aki megtanulja a Holdidejét teljes potenciáljában megérteni és átélni, olyan magas fokú intuitív tudás birtokába jut, melyek természetfeletti képességeként jelennek meg benne.
Ezek a lehetőségek minden nőben ott vannak, csak nem vagyunk éberek rá, de ha elkezdjük megismerni őket, akkor….

 

—–

Az alábbi előadásban a női test és energiarendszer titkairól beszélek a jászberényi Natura napon – érdemes végig nézni.  😉 

 

 

A női Siddhik megismerését segítő lehetőségek:

I. Szakrális Nő – női tanítások videó sorozat

II. Női önismeret a csakrák világán keresztül – online

III. Női jóga – online

IV. Szakrális Nővé válás útja – női önismeret (Papnői tanítások)


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .