Blog
Tavaszi Nap-Éj egyenlőség

21

márc

0

comm

harmonikus élet

Category

Tavaszi Nap-Éj egyenlőség .

Posted in: harmonikus élet

Nap-Éj egyenlőség  
 
Március a meteorológiai és a csillagászati tavasz kezdete is. A meteorológiai tavasz kezdete Március 1. A csillagászati tavasz kezdete pedig március 21. a napéjegyenlőség.
 
Ma a Nap az Egyenlítő magasságában halad át az égen, sugarai merőlegesek a Föld forgástengelyére. A Nap pontosan keleten kel és nyugaton nyugszik, a nappal és az éjszaka hossza egyenlő. Mostantól hosszabbodnak és melegednek a nappalok. 🙂
 
Tavasszal megindul az élet, ami télen békés, nyugodt álmát aludta, az most felébred. Felbuzognak az életenergiák, újra megindul a növekedés.
– De mik is ezek az energiák?
– Honnan származnak az életenergiáink?
– Mit tehetünk azért, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek?
A keleti tanítások szerint öt különböző életenergia táplál bennünket.
 .
️️ Jieng, a velünk született energia.
Ez az energia a vesénkben lakozik. Minőségét tekintve egy letisztult energiafajta. Szüleinktől örököljük, ezért születésünk után a mennyiségét nem tudjuk növelni. A Jieng mennyisége szabja meg, hogy meddig élünk. Tai Chi Chuan koncentrációs és légző gyakorlatok segítségével más minőségű energiává alakíthatjuk át.
 
 Prána vagy más néven chi.
Egy olyan erőről/energiáról van szó, mely nem csak az ember testében található meg, hanem a bennünket körülvevő világban is. A chi áramlása tart mozgásban mindent. Mindegyik Chi-Kung és Tai Chi Chuan gyakorlatnak az a célja, hogy a lehető legtöbb chi-t vegyük fel és azt egyenletesen keringessük. A chi-hez főként légzés útján tudunk hozzájutni. Nagyon fontos, hogy jó legyen a testtartásunk, mert nagymértékben befolyásolja a lélegzetvételünket, ezáltal a felvett energia mennyiségét és minőségét.
 
 Élelmiszerből nyert energia.
Az elfogyasztott élelmiszerekből energiát és információt nyerünk. Ezek minőségét nagyrészt befolyásolja a bevitt táplálék állapota (hogyan készült, miből, milyen körülmények között).
 
 Emberi kapcsolatok során felvett/elveszített energia.
Legyen bármilyen rövid idejű is egy találkozás, az hatással van energiarendszerünkre (aura). Attól függően, hogy mennyire vagyunk jó testi, lelki, szellemi állapotban, történik energia vesztés vagy felvétel.
 
 Kozmikus energia.
Kozmikus energiához a testünkben található csakrákon keresztül juthatunk hozzá. Ezek az energiaközpontok felelnek azért, hogy felvegyék az éltető energiát, és azokat áramoltassák a szervezetünkben. Az életenergia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mindegyik csakra kapcsolatban van az ővele szomszédos csakrákon felül, a test több pontjával is. Amennyiben nem megfelelő valamelyik működése – az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt – felborul az életenergia egyensúlya, ami betegségeket okoz. Amikor egy csakra jól működik, akkor az nyitott, így fel tudja venni a környezetéből az energiát, azt megfelelően tudja áramoltatni és a test egészséges marad.
.
 .
Mire érdemes oda figyelni:
1. A Jieng megőrzése és megfelelő használata
2. A Chi gyűjtése és keringetése
3. Megfelelő minőségű, finom és táplál ételek, italok fogyasztása (testünk gondozása)
4. Az emberekhez és a környezetünkhöz való viszony javítása
5. Csakrák harmonizálása, tisztítása
 .
Fontos lenne, hogy az emberek mind az öt energiaforrást megismerjék és lépéseket tegyenek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb és legjobb minőségben álljanak a rendelkezésükre… Mert ez mindenkinek alanyi jogon jár! 🙂
 .
A csakráid harmonizálását színmeditációval is el tudod végezni.
 .
A testedről való gondoskodásban (méregtelenítés, önszeretet, praktikus tanácsok) pedig ez az e-book tud nagyon sokat segíteni >> https://eletorom-onismeretnoknek.hu/testi-lelki-szellemi-meregtelenites/
 .
Ha az 5 elem (Levegő, Víz, Tűz, Föld, Szeretet/Fény) és a női egészség témájában szeretnél elmélyedni, akkor ez fog érdekelni téged >> Az 5 elem és a Nő
.
 .
Szeretettel,
Melinda


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .