Blog
Karácsonyi valóságok

09

dec

0

comm

karácsony

Category

Karácsonyi valóságok .A karácsony várásának különböző szintjei vannak.
TE melyikhez szeretnél tartozni?

Karácsony előtt vagyunk, és ebben az időszakban kiemelt szerepet kap az életünkben az ajándékok megvásárlása.

christmas-

I. Van, aki ezt örömmel tudja megtenni és számára minden egyes nap a várakozásról, a csodákról és a Jézuska szerepébe való bújásról szól. Ezek azok az emberek, akik kíváncsian figyelik szeretteiket, vajon mi az, amit a karácsonyfa alatt szeretnének látni. Vajon mivel tudnának még több örömöt és boldogságot adni azoknak, akik a szívüknek a legkedvesebbek. Izgatottságuk és örömük példa értékű! Ők azok, akik megmutatják nekünk, hogy mit is jelent valójában a Szeretet Ünnepe, és milyen csodálatos is a decemberi készülődés.

Őnáluk lesz az, hogy a fenyőfa és az ünnepi asztal mellett tündökölni fog a harmónia is, az egyetértés is, a kölcsönös odafigyelés is és az öröm is. Náluk mindenki kipihent, mosolygós és boldog lesz. Mindenki egy újabb csodálatos családi élménnyel lesz gazdagabb, és még közelebb kerülnek egymáshoz.


Aztán van egy másik valóság is, melyben a nehézségek, az idegeskedés, a kapkodás, a nincs elég pénzem, a sokat kell dolgoznom negatív energiái tobzódnak.

II. Ők azok, akik már megfáradtak az egész éves robotban, a kölcsönös oda nem figyelésekben, a pénztelenségben és szeretetlenségben. Számukra a karácsony és a december egy újabb nehéz feladat és nyűg, mely során próbálnak megfelelni az elvárásoknak, miszerint:

Hajrá, itt a karácsony, most kötelező szeretni. Ha valóban fontosak neked a szeretteid, akkor vásárolj – nem számít, hogy valójában nem vágynak rá -, költs minél többet, kövess sablonos sémákat, máskülönben megszólnak és kilógsz a sorból.

Ezeknél az embereknél lesz aztán jelen december 24-én a kiégés, a frusztráció, az elégedetlenség, a „degeszre” eszem magam, a sírás és az egymás megbántása.

Újabb sebek, újabb kiábrándulások, mélyülő távolságok, kihűlt érzések.

Mindkét valóság létezik és választható.

Ha a második valóságban élsz jelen pillanatban, akkor tudd, hogy képes vagy átlépni a másikba.

Ugyan már rövid az idő ahhoz, hogy anyagilag egyenesbe kerülj a mostani Karácsonyra, attól még arra mindig van lehetőséged, hogy az érzéseidet, gondolataidat és a cselekedeteidet megváltoztasd!

Mivel tudod szebbé varázsolni a mostani Karácsonyodat?

– Legelőször engedd el a sablonos sémákat és azt, hogy miként is kellene ünnepelned a Karácsonyt.

– A következő lépés, hogy figyelj oda magadra! Pihenj, amikor csak tudsz, engedd el a felesleges plusz feladatokat
* Biztos, hogy ragyognia kell a lakásnak – mindenhol?
* Biztos, hogy 3 fogásos vacsorának kell lennie ötféle süteménnyel kiegészítve?
* Biztos, hogy minden Neked kell elintézni?

– Gondold végig, mi az amit el tudsz engedni.

– Tölts minél több MINŐSÉGI időt a szeretteiddel!
Ahhoz, hogy ez jól menjen, muszáj pihentnek lenned, máskülönben a fáradtság miatt ingerültté válsz és kudarcba fullad ez az egész.

– Dolgozz össze a szeretteiddel. Üljetek le közösen és beszéljétek át, hogy ki mit szeretne, hogyan ünnepeljétek a karácsonyt, majd osszátok el egymás között a feladatokat.
Biztos nagyon fognak örülni a közös készülődésnek! 🙂


Még egy fontos Tanács!

A karácsonyi ünnep ne arról szóljon, hogy végig látogatjátok az egész rokonságot. Ne utazással és megfelelési kényszerrel teljen ez az időszak.
Ez senkinek se jó!
A rokonokhoz menjetek máskor, osszátok el egész évre és valóban örömmel menjetek hozzájuk!

Élet Öröm - Majoros MelindaSzeretettel,
Melinda


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .