Blog
Inkontinencia

18

jún

0

comm

életmód

Category

Inkontinencia .

Posted in: életmód

Kínos titok béklyójában…

A szakirodalom szerint az inkontinencia vizelet- és székletvisszatartási probléma. A köztudatban az akaratlan vizelet elcseppenést értik alatta. Kezelni minden életkorban lehet és kell! De az a legjobb, ha a megelőzésre fektetjük a hangsúlyt, hiszen sokkal kisebb energiabefektetés szükséges hozzá, mint a helyreállításhoz.

Az inkontinencia nem jár fájdalommal, – eleinte – nem jár mások számára látványos tünetekkel sem, ezért akár hosszú évekig is eltitkolhatja az, akinek az életét megkeseríti, aki érintettek az inkontinenciában. A kezdeti stádiumban tüsszentés, köhögés, nevetés vagy hirtelen mozdulat hatására néhány csepp vizelet – akaratlanul – távozik, majd ez a mennyiség elkezd nőni, és egyre kisebb hatásra, egyre nagyobb mennyiségben távozni. Ez a dolog egészen odáig tud fajulni, hogy a fél, vagy a teljes hólyag tartalma távozik. Azaz bepisil az illető.

Az inkontinencia minél hosszabb ideig nincs kezelve, annál drasztikusabb mértékben befolyásolja az érintett személy életminőségét, hiszen magától, csak bizonyos esetekben tud helyre állni az egészséges állapot.

Azoknál, akiknél elkezdődik a húgycső körüli izmok gyengülése, megindul egy életminőség romlás. Mivel fontos szempont lesz számukra, hogy mindig legyen mosdó a közelükbe, ezért elkezdik átszervezni, majd lemondani a programjaikat. Ahogy erősödnek a tünetek, úgy szűkül be egyre jobban az életük. Eleinte a kikapcsolódásról a társasági életről mondanak le, később akár odáig is fajulhat a dolog, hogy elveszítik a munkájukat.

Kik érintettek az inkontinenciában?

E funkcionális zavar előfordulásának gyakorisága az életkor előrehaladtával egyre nő, de ma már nincsen olyan generáció, amelynél ne lenne jelen (mind a nőket, mind a férfiakat, mind a gyerekeket érinti).

Inkontinencia - Kik érintettek az inkontinenciában?

Rizikó faktorok

  • szülés
  • nem megfelelő táplálkozás (pl. rost és folyadék szegény étrend)
  • nem megfelelő mozgás
  • időskor
  • túlsúly
  • méh eltávolítás

 

Attól függően, hogy mi a kiváltó oka az inkontinenciának, többféle kezelési mód és megoldás létezik. Az egyik leggyakoribb kórforma, a női stressz inkontinencia a medencefenék izomzatát erősítő gyakorlatokkal megszüntethető!  

A stressz inkontinencia megszüntetésére
van mód és lehetőség >>
Női egészségmegőrzés


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .