Blog
Hajlandó lennél abbahagyni az ítélkezést önmagad felett?

23

júl

0

comm

Access

Category

Hajlandó lennél abbahagyni az ítélkezést önmagad felett? .

Posted in: Access

Kevés vagyok, csúnya vagyok, kicsi vagyok, értéktelen vagyok… 😥 , és még sorolhatnánk az önítéleteinket. Arra tanítottak minket, hogy nem bízhatunk meg magunkban és akkor vagyunk jókislányok ha szerények maradunk, sőt még jobbak vagyunk, ha leértékeljük magunkat.
Az öndicséret gyalázat, és ha elismered magad, akkor beképzelt liba vagy.

Te is bevettél ilyen hazugságokat önmagadról?

Minden hazugság, amit átvettél másoktól és igazzá tetted, megakadályoz abban, hogy elismerd önmagad nagyságát, felismerd, hogy végtelen számú lehetőségeid vannak, és bizony megakadályoz abban is, hogy az a csoda lehess, aki valójában vagy.

Mindig éberek vagyunk arra (érzékeljük), hogy a többi emberben milyen gondolat, ítélet és nézőponot van  rólunk és bizony sokszor a sajátunkként tekintünk ezekre. A jó hír az, hogy több módja is van annak, hogy kioldjuk az ítélkezéseket a testünkből: az egyik ilyen a Bars kezelés.

Amikor legközelebb megítéled magad hajlandó lennél megkérdezni:

Kihez tartozik ez?

Ez az enyém? Valóban én gondolom/érzem ezt?
Vagy csak bevettem mástól, mert olyan sokszor hallottam.

Mi minden lenne lehetséges a világodban, ha letennéd az önítéteidet?

Nem csupán a mások rólunk alkotott ítéleteit érzékeljük, arra is éberek vagyunk, amivel saját magukat ítélik meg. A kérdésfeltevés segít abban, hogy ráláss valóban a tied-e az ítélet vagy csak a másokéról hiszed el ezt. Ebben az esetben visszaküldheted a feladónak és ezzel a te világodból el fog tűnni.

Amikor felbukkan, egy negatív gondolat saját magaddal kapcsolatban nézz rá őszintén vajon tényleg igaz-e?
A bírálatokkal általában könnyen azonosulunk, a dicséreteket viszont sokkal nehezebben fogadjuk be, mert megtanítottak minket egyfajta álszerénységre.
Mi változhatna, ha ezen túl a méltató, minket csodáló ítéleteket fogadnánk be és a lehúzókat figyelmen kívül hagynánk? 😉

Ki lehetnél ha választanád önmagadat?

Ha abbahagynád, az önbírálatot ki lehetnél, és miket választhatnál? Mi változhatna az életedben, ha elismernéd azt a kedvességet, varázslatot, csodát, aki, és ami vagy? Mekkora önbizalmad lehetne és milyen új valóságot teremthetnél magadnak? A gondolataid önbírálataid mekkora része hazugság?

Mi az, amit bevettél magadról, de valójában hazugság és mi az, amit hazugságnak gondolsz, de valójában igaz?

Ha te igazán te lennél mi lenne lehetséges, ami eddig nem volt az?
Mi az a lehetőség, ami megnyílhatna és mi az a korlát, ami leomolhatna, amivel eddig megállítottad magad, ha abba hagynád az önbírálatot, amivel kicsivé és rosszá teszed magad? Mit választhatsz, most amit eddig nem választottál, ami egy új valóságot teremt számodra?

Mi az, ami itt és most működik neked?

Mi van, ha semmi nem jó és semmi nem rossz? Sem te, sem amit teszel. Mi van, ha nem kell megfelelned a társadalmi és családi mintáknak elég, ha önmagad vagy? Lehet, hogy a skatulyákon túl is van élet, amelyekbe eddig begyömöszölted magad vagy hagytad, hogy mások belegyömöszöljenek? Mi van, ha az a normális, ha önmagad vagy és nem kell, hogy mások ítéleteiből és elvárásaiból gyúrd össze magad?

Az önítéleteidet te magad választottad és te magad is szüntetheted meg őket. Gyakran elég, ha csak abbahagyjuk a megszokások követését és feladunk néhány fix nézőpontot, amire ráhúztuk az igazság ruháját. 

Ha mégsem mozdulnak a dolgok körülötted legyél kérdésben: Hol itt a hazugság, amit igaznak hiszek, és mi működne a számomra itt és most?

Ha elakdnál és úgy érzed egyedül nem megy, akkor keress meg bátran, közös erővel kimozdítjuk mindazt, ami akadályként van jelen az életedben >> Bars kezelés.

.

.

.Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .