Blog
Ezüst korú Nők

28

jún

0

comm

Category

Ezüst korú Nők .

Posted in:

Áldott Nagymamák, Dédmamák, Ezüst korú Nők.

A Női létet mindig is erős érzelmek övezték. Bármelyik kultúrát is nézzük meg, nem találunk olyat, ahol ne váltottunk volna ki – sokszor szélsőséges – megnyilvánulást. 
Letaglózóan sok elvárás, ítélet és megfelelési kényszer övez bennünket a mai napig. Ha ez nem lenne elég, ott van még a korosztályonkénti megítélés…

A mai világban azok a csodálatos Nők, akik 1946 és 1964 között születtek – ők a jelenlegi nagymamák, az Ezüst korú Hölgyek -, számtalan stigmának vannak kitéve, amiknek sokszor, óhatatlanul alá vetik magukat (öregség, demencia, nőietlenség..)

De nem szabad elfelejteni – legfőképpen nekik –, hogy mennyi mindent adtak nekünk, mennyi mindent köszönhetünk nekik. Ők a szubkultúrák és alternatív kultúrák megteremtői. Rengeteg dolog mellett emelték fel szavukat. Az ő érdemük a szólásszabadság, a felsőoktatás szabadsága is, és számtalan tudatosságot nyitó film, zene, képzőművészeti alkotás létrejötte.

A média előszeretettel sulykolja belénk azt, hogy csak a 35 év alatti nő a nő… Pedig nem így van. Azok a csodálatos Hölgyek, Asszonyok, Nők, akik most az Ezüst kort élik, ugyan úgy aktívak, mint fiatalabb nőtársaik, ugyan úgy élik Női mivoltukat. 
Ráadásul megtanulták használni a számítógépeket, okostelefonokat és felvették a lépést az informális társadalommal. Könnyedén használják a közösségi médiát, aktívan tartják a kapcsolatot a barátnőikkel – interneten keresztül is –, utaznak, világot látnak. Nyitottak, folyamatoson fogadják az újabb és újabb lehetőségeket, információkat.

 

Az Ezüst korban lévő nők – és férfiak is! – csodálatos élettapasztalattal és életbölcselettel rendelkeznek. Megéltek olyan dolgokat és olyan nehézségeket, amiket mi nem ismerünk. 
Szükségünk van az ő szívükben, lelkükben lévő tudásra, bölcsességre, tapasztalatokra. Ők a mi Bölcs Asszonyaink, a Tudás Őrzői.

Női tanítóként és körvezetőként számtalanszor tapasztaltam meg azt az ősi tudást, mely lényükből fakad. Hálás vagyok azért, mert választottak engem, és átadhattam nekik azt a formát, ami a mai társadalomban támogatás számukra, hogy tudásukat tovább adhassák.

Biztatom a többieket és hívom őket arra, hogy ők is újra tartsanak női köröket, és adják át tudásukat, úgy ahogy Ősanyáink tették!

Női kör az ősi női bölcsességért.

Szeretettel,

Melinda


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .