Blog
Anyasebek, apasebek begyógyítása

04

febr

0

comm

tudatos teremtés

Category

Anyasebek, apasebek begyógyítása .

Az anyaseb és apaseb begyógyítása mindenki számára fontos.
Hatékony önismereti munkával ráláthatunk a meggyógyítandó sebeinkre és ezzel nemcsak a saját életünkben érhetünk el pozitív változásokat, de a gyermekeink is profitálnak belőle. Az önismeretünkön számos módszerrel dolgozhatunk. A legjobb, ha szakembert keresünk hozzá, de sokat haladhatunk szakkönyvek, blogok olvasásával, videőtréningek nézésével is.

A lelkünk kéri a gyógyítást

A lelkünk gyógyítása hosszadalmas folyamat lehet, hiszen a nehézségeink sem egyik napról a másikra alakultak ki. A lelki problémáink javarészt gyermekkorban ki nem elégített érzelmi igényeinkre vezethetőek vissza, mint például dicséret hiány, elfogadás hiánya, megfelelési kényszer. A teljes gyógyuláshoz szükség van mindkét szülővel kapcsolatos sebeke begyógyítására és arra is, hogy hajlandóak legyünk túlteremteni őket. Sokan küszködnek bűntudattal, amikor valamiben sokkal jobbak, mint a szüleik például sokkal jobb anyagi körülményeket tudtak maguknak teremteni. Ilyenkor a bűntudatot ajándékokkal kompenzálja a már felnőtt gyermek vagy valami módot talál rá, hogy elveszíthesse a vagyonát.

Hol a határ?

A leggyakoribb mégis az, ha a gyermek tudattalanul ugyanazokat a köröket futja, mint a szülő ezzel támogatva őt érzelmileg miközben saját igényei kielégítetlenek maradnak. Akadnak mérgező szülők, akik ezt el is várják. Folyamatosan biztosítják a gyermeket arról, hogy ő a hálátlan és cserbenhagyja felmenőit miközben ő még többet is tesz, mint amennyit kellene. Érdemes ébernek lenni ilyenkor vajon hol a határ? Mi az, ami gyermekként a kötelességünk és mi az, ami már nem elvárható? Ha nem húzzuk, meg a határt könnyen arra eszmélhetünk, hogy nem is a saját életünket éljük, csupán másoljuk a szüleink elcseszett valóságát.

Az anyasebek és apasebek gyakran szorosan egybefonódnak
és együtt gyógyítandók, csak így állhat helyre az egyensúly, amikor bűntudat nélkül a saját életünket élhetjük közben tisztelve és elfogadva a szüleink nézőpontjait is. A léleksebeink begyógyítása átfogó önismereti munkát adnak együtt kezelve az apai és anyai mintákat, emellett megtanítanak a lelki válságok kezelésére is.

A tudattalan lelki kapcsolódások

A családi rendszerben önként vállalunk generációs terheket anélkül, hogy ez tudatosodna. Amikor tudatossá tesszük ezeket és beismerjük, hogy nem is a mienk, ezzel fontos lépést teszünk a meggyógyításuk felé. A generációs minták felkutatásával esélyt adunk maguknak a felismerére mennyi ebből a minek és mi az, amit csupán önként ugyan, de tudat alatt másolunk. Ezeknek a lelki terheknek a felismerése a kezdő lépés az anyasebeid és apasebeid beforrasztására. A mások fontos hozadéka mindennek, hogy abbahagyhatod, hogy a szüleid vagy a nagyszüleid nevében éled az életedet és a továbbiakban saját jogon teheted ezt.

Tekintsd át a gyermekkori és felnőtt szerepeidet és a helyedet a családodban.

Van-e olyan mintád, tudattalan vállalásod, amelyet azért tettél, hogy elvond a figyelmet a családi viszályokról. Akár olyan, amivel gyógyítottad a felnőtt családtagjaid sérüléseit vagy akár a testvéreidét. Mit tettél azért, hogy kárpótold valamiért a szüleidet és hol tetted magad felelőssé, azért ami nekik nehéz volt?

Milyen hitrendszerek mentén teremted az életed?

Vizsgáld meg a hitrendszereidet! Bőven találsz majd közöttük támogatót és akadályozót egyaránt. Ezek nagyrészt másolt hitrendszerek amelyek észrevétlenül irányítják az életünket. Egy nagyon egyszerű példa: ha az anyukád rettegett a kutyáktól jó eséllyel te is nagy ívben kerülni fogod a társaságukat, még akkor is, ha soha semmilyen rossz tapasztalatod nem volt velük. Nyilván ez a nem tied csupán másoltad. A jó hír az, hogy választhatsz mást helyette, ha szeretnél.

A változáshoz ha szükséged van rá kérhetsz segítséget


Kereshetsz a számodra működő eszközöket.
Remek megoldás a
z Access Bars kezelés is csodás változásokat hozhat az életedben, mert a segítségével erőlködés nélkül engedheted el a korlátozó nézőpontjaidat.

A kellemes és tartós változások megkívánják, hogy az önmagaddal való foglalkozás az önmagadra való odafigyelés ne csupán egy egyszeri kampány legyen, hanem folyamatosan legyél hajlandó tenni önmagadért. Irreális elvárás hogy a szüleid vagy bárki más változni vagy, vagy te meg fogod őket változtatni. Az egyetlen, akire igazán hatni tudsz az te magad vagy. Azzal párhuzamosan, hogy egyre inkább hajlandó vagy elengedni a gyermekkori sérelmeidet és ki tudsz szállni a meg szokott minták nyújtotta kényelemből minden és mindenki számára esélyt adsz magad körül, hogy megváltozhassanak. Minél több mindent sikerül elengedned, ami korlátoz abban, hogy azt az élete éld, amire vágysz, annál több változásnak lehetsz részese.

Add meg magadnak mindazt a figyelmet, törődést, amit másoktól vársz el.

Dolgozz az önismereteden, kezeld a lelki válságaidat és napról napra közelebb kerülhetsz önmagadhoz.

.

.


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .