Blog
A jóga jótékony hatásai

11

okt

0

comm

női jóga

Category

A jóga jótékony hatásai .

Posted in: női jóga

A jóga jótékony hatásai

A jóga jótékony hatásával kapcsolatosan rengeteg hiteles – tudomány álatal is alátámasztott – információt lehet elérni. 

Ennek ellenére sokan csak akkor kezdenek el jógázni, amikor már fáj a hátuk, amikor már tüneteik vannak, pedig megelőző jelleggel hatalmas hozzájárulás a test számára – no meg a lélek és a szellem sem tiltakozik ellene 😉

A tapasztalatok szerint a hátfájással küzdők néhány alkalom után jelentős javulásról számolnak be, nem csak a hát területével kapcsolatban, hanem általánosságban az egész testükkel kapcsolatban. 

Számtalan olyan előnyös tulajdonsága van a jógának, ami biztos, hogy jó érzéseket fog generálni benned is.

Elősegíti a mélyebb légzést, javítja az emésztést, segíti a méregtelenítést, hozzájárul a tartásjavításhoz, erősíti és rugalmasabbá teszi az izmokat. A koleszterin szint is egyensúlyban tartható vele, jótékony hatással van a vérkeringésre, megszépül a bőr, élettel teli lesz a tekintetünk.

És mivel valamennyi izomra hat, így aki karcsúsodni szeretne, számára is tökéletes mozgásforma. 😉

A rendszeresen jógázók nyugodtabbak, egészségesebbek és megszűnnek a szorongásos, az érzelmi elfojtásokkal kapcsolatos panaszaik, egyszóval élve: csökkenti a streszt.

A jógának meg van az a jótékony tulajdonsága is, hogy tökéletes párja bármilyen lélekgyógyító terápiának, mint kiegészítő és megerősítő „kezelés”.

Jóga online

Ha fizikai szinten elérhető eredményektől tovább lépünk, nem hagyhatjuk ki azt sem, hogy a jógázássalmost itt csak a női jógára gondolok, hiszen nekünk nőknek az a fontos 😉 – a szexuális életünk minősége is javulni fog. Egyes kutatások szerint a rendszeresen jógázóknak kiegyensúlyozottabb és örömtelibb a szexuális élete, ami teljesen érthető, hiszen pl. a női jógában a medence alapi izmokkal és a női szervekkel is tudatosan és minden alkalommal foglalkozunk.

A jó hír, hogy az online női jóga oktatás is könnyen elérhető, ami azok számára óriási segítség, akik a lakóhelyükön nem találnak olyan jógafoglakozást, ami számukra tetsző, vagy úgy érzik, nem mernek mások előtt jógázni. 

Szintén erős pozitívum az online jóga mellett, hogy nem kell elmenünk otthonról, és mi magunk döntjük el, hogy mikorra időzítjük a napirendünkbe + egy jóga videó többször is megnézhető. 😉

~~~

A jógával formásabb, feszesebb lesz a combod és a feneked, ami hozzájárul ahhoz, hogy erősödjön az önértékelésed és önszereteted  + még a párodnak is örömet szerzel vel. 😉

A közhiedelemmel ellentétben, hogy könnyed mozgásforma, egyáltalán nem az, hiszen a jóga is megdolgoztatja az izmokat, tehát remek izomformáló és izomépítő hatású.

Jógázás közben folyamatosan befelé figyelünk, így meg tudjuk tanulni és tapasztalni az önmagunkkal való kapcsolódás tápláló és megerősítő minőségét.

A relaxációnak, légzőgyakorlatoknak köszönhetően meditatív ellazult állapotba kerül a test, a vérkeringés fokozódik, nő a test oxigén ellátása és minden görcsösség ki tud lazulni, ami a testbe a mindennapi feszültségekkel bele szorult.

A jóga fiatalon tart

A fokozott vérkeringés segíti a narancsbőr és ráncok elleni harcot is, és mindez csupán egy extra előny, amit a jóga által kaphatsz. A jóga pózok egy része az egyensúlyérzékedet is fejleszti, ami segíti a koncentrációt. A „Faállás” az egyik ilyen remek gyakorlat. 

Ha a jóga mellett döntessz, akkor megtaláltad a méregtelenítés a legkönnyebb és legélvezetesebb módját. A gyakorlatok a tested minden szervére hatással vannak és segítenek, hogy a testből könnyedén ki tudjanak ürülni a méreganyagok.

Válaszd te is az online elérhető jógázás lehetőségét, fogadd mindazt, amit hozzá adhat az életedhez és az önmagaddal való kapcsolatod javításához!

Az online jóga lehetőségért kattints ide

 

Szeretettel,
Melinda 

 

 


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .