Blog
Változtasd meg korlátozó hiedelmeidet

14

dec

0

comm

önismeret

Category

Változtasd meg korlátozó hiedelmeidet .

Posted in: önismeret

Mindannyian vágyunk a jobb életminőségre, a több időre/szabadidőre, több pénzre, jobb kinézetre, boldogabb kapcsolatokra és sikerre (életünk minden területén). Ez akkor is így van, ha most azt mondod,én nem vágyom ezekre, nekem nem ezek a fontosak“.

Az emberi létezés alap motivációja a boldogság felé való elmozdulás, 

mégpedig úgy, hogy  minél távolabb kerüljön a szomorúságtól és az egyéb kellemetlen érzésektől.

Sokszor hallom az ügyfeleimtől is és egyéb beszélgetések során is ezeket a mondatokat:

» Szeretnék boldogabb lenni.
» Szeretnék jobban kinézni.
» Szeretnék több pénzt keresni.
» Szeretnék jobb párkapcsolatot.
» …

Ezek a kijelentések vágyakat fejeznek ki, olyan dolgokat, amiket jó lenne megtapasztalni.

De vajon ez a minőség teremt-e nagyobbat, meghozza-e azt az erőt, amivel tényleg megvalósítod?

Igen, különbség van aközött, hogy szeretnél valamit, és aközött, amikor elköteleződsz valami mellett!

Amíg csak szeretnéd, addig nincs benne erő, ez csak egy óhaj, melyből hiányzik a megvalósulásba vetett hit. Mégpedig azért, mert olyan nézpontok, hitrendszerek működnek nálad, amik azt súgják neked, hogy nem vagy képes rá.

Bármit is tűzz ki önmagad elé, bárhogy is emeled meg a követelményszintet önmagaddal szemben, ha nem hiszel benne, abban a pillanatban szabotáltad önmagad és azt, hogy elérd, amit kitűztél magad elé. Ugyanis hiányzik belőled az a bizonyosság érzés, ami lehetővé tenné számodra, hogy mozgósítsd azon erőidet, potenciáljaidat, amik nélkülözhetetlenek a megvalósuláshoz. Hiába vannak már most is meg benned ezek a késségek, ha az elméd – ha a hitrendszereid, meggyőződéseidmást mondanak, akkor bizony azok kényszerítő erőként fognak működni és nem lesz más választásod, mint engedelmeskedni nekik.

A hiedelmeid olyanok, mint a megkérdőjelezhetetlen parancsok, amik megmondják, hogy mit lehet és mit nem lehet megtenned.

Ezért nélkülözhetetlen az, hogy feltárd a benned működő szabotázs programokat, nézőpontokat, meggyőződéseket és felold őket.

Ha nem tudod átvenni a hiedelemrendszered felett az irányítást és nem te szabod meg, hogy mi működhet és mi nem, bármilyen magasra is teszed a követelményszinted, bármit is tűzz ki magad elé, soha nem fogod elérni, mert nem lesz meg benned a meggyőződés ereje, amely támogatná a megvalósuást.

Ha őszintén szeretnél minőségi változást elérni, akkor emeld meg az önmagaddal szembeni igényszintedet és tűzd ki magad elé, hogy felszámolod, hatástalanítod a korlátozó nézőpontjaidat. Ez a nulladik lépés a sikeres, eredményes és boldog élet felé.

Bárminek a megváltoztatása az életünkben, önmagunk megváltoztatásának egyszerű lépésével kezdődik.

Sokszor tudjuk, hogy mit is kellene tennünk, de valahogy mégse tesszük meg, nem cselekszünk. Tehát a tudás – az információ – önmagába kevés. Ha csak bólogatunk, hogy “igen, így kellene” attól még nem változik meg semmi.

De van az is, amikor cselekednénk, csak nem tudjuk, hogy mit kellene tennünk, nem tudjuk, hogy hogyan haladjunk tovább.

Mindkét esetben arra van szükség, hogy megszerezzük azt a tudást, ami egybe foglalja az információt, a módszert és a cselekvést. 

 

Ebben tud neked segíteni a Legyél önmagad coacha, mentora és valósítsd meg álmaidatonlie Self-Coaching tanfolyam.

A program célja nem csupán az, hogy egyetlen változáshoz segítsen hozzá, hanem fordulópontot szeretne jelentei ahhoz, hogy az égész életedet új szintre emeld!

5 téma hatékony önismereti, coaching és mentor eszközökkel teletűzdelve. 

Kattints ide és nézd meg, mi mindenben lesz hozzájárulás az életedhez ez a program: MENTORÁLD MAGAD

 

Szeretettel,

Melinda 

 


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .