Blog
RAS, ami eldönt mindent!

21

márc

0

comm

tudatos teremtés

Category

RAS, ami eldönt mindent! .


Mielőtt még „beszélnénk” a RAS-ról, előtte fontos, hogy néhány dolgot végig veyünk.
Szóval mindenképp olvasd el az alábbiakat!

Az egyik legnagyobb és legcsodálatosabb erő, melyet birtoklunk az a gondolkodás és a koncentráció ereje. 
A gondolatnak hatalma van! 
Sajnos csak kevesen tudják azt, hogy miként kell jól és pozitívan teremtően gondolkodni, ezért az embereke nagy része boldogtalan és nehéz életet él. 

Ez azért van, mert hagyják, hogy a gondolataik felesleges, lehúzó témák körül keringjenek.

Óriási különbség van a hanyag gondolkodás és a tudatos, konstruktív gondolat irányítás között.

A gondolat energia, az energia erő!

 Az aki ma vagy, a múltbéli gondolkodásod eredménye, és később az leszel, amit ma gondolsz. A Vonzás Törvénye nem azt fogja elhozni neked, amit szeretnél, amire vágysz, hanem azt, amit zsigeri szinten érzel és gondolsz. Ezért nagyon fontos, hogy ne hanyag gondolkodó legyél, hanem tudatos gondolkodó!

Végezz nagytakarítást az elmédben és csak azt hagyd meg, ami javadra válik, a többit dobd ki.

Fontos, hogy tudatosítsd:
 Azzal, hogy olvasol ezekről a dolgokról, még nem éred el a kívánt eredményt. Ahhoz, hogy valóban eljuss oda, ahová szeretnél, azért tenned kell! Folyamatosan és következetesen. Ha csak olvasol, de nem cselekszel, ugyanott maradsz, ahol most vagy, vagy még rosszabb lesz.
 

Az elme kapuőre: RAS

Az előző blogbejegyzésben írtam már arról, hogy agyunk másodpercenként több mint 400 milliárd bit információt észlel és fogad be, de ebből mi a tudatos elménken keresztül kb. csak 2000 bit információt érzékelünk. Tehát minden egyes bitre, amit tudatosan érzékelünk, 200 millió olyan esik, amelyek a tudatos agy látókörén kívülre esik.
 

Vajon mi dönti el, hogy melyik 2000 bitet érzékeljük?

Agyunknak van egy része, melyet úgy hívnak, hogy Retikuláris Aktiváló rendszer (RAS). Ő dönti el, hogy a tömérdek mennyiségű információ közül melyek illeszkednek a megszokott, rutinszerű mintákhoz és melyek nem.
A RAS minden információt érzékel, de csak akkor „riasztja” a tudatos elmét, ha fontosnak találja az információt.

Pl. Ezért hallja meg éjszaka az édesanya a gyermeke sírását és ébred fel rá azonnal. Arra van kondicionálva, programozva a szűrőrendszer, hogy ezt azonnal meghallja.

A RAS legfontosabb tulajdonsága,
hogy bármit kikeres és megtalál számunkra,
ami a fókuszába van állítva!

Agyunk eme csodálatos képesség egyszerre lehet áldás és átok is, attól függően, hogy mire programoztuk be elménket, mire kondicionáltuk.

 Ha arról beszélsz, hogy mit szeretnél elkerülni, mi az ami nem jó jelenleg az életedben, voltaképpen nem teszel mást, minthogy megadtad a keresőszavakat a RAS-nak, hogy miket emeljen ki a 400 milliárdnyi bit információ közül és mit tegyen a valóságoddá.

 A RAS tökéletesen végzi a dolgát és eléd teszi azt, amit kértél tőle. Ha szegénységet, akkor azt, ha befizetetlen csekkeket, akkor azt, ha betegséget, akkor azt, ha szerelmi bánatot, akkor azt.

 Azt hiszem, ha eddig nem is volt teljesen egyértelmű, hogy miért fontos a negatív hitrendszerek felülírása és a pozitív gondolatok folyamatos szinten tartása, akkor most már azzá vált.

 

Tudod, alapszabály a boldog élethez:

Gondolj olyan gondolatokat, amiktől jól érzed magad.
Hozz olyan döntéseket, amiktől jól érzed magad
.

Szeretnél valami olyat, ami jó irányba állítja a gondolataidat és ezáltal a RAS szűrőjét?
Akkor kattints ide, mert ezek segíteni fognak >> Élj gondtalan Életet önfejlesztő csomagok
 

Szeretettel,
MelindaPost written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .