Blog
Mire jó, ha kreatívak vagyunk?

25

jún

0

comm

önismeret

Category

Mire jó, ha kreatívak vagyunk? .

Posted in: önismeret

Életünk minden területén használjuk, a kreativitásunk erejét, legyen szó a vasárnapi ebéd megfőzéséről, az otthonunk berendezéséről, vagy egy bizonyos élethelyzet megoldásáról.

Kreativitás a munkában

Igen kevés ma már az a munkaterület, ahol nincs szükség a munkavállaló leleményességére. Bármilyen munkát is végzünk, elvárás az önállóság, problémamegoldó képesség és hatékonyság.  A kreativitást nem igénylő unalmas munkafolyamatok elvégzését gépek veszik át.  Ezért a munkaerőpiacon való helytállásunk érdekében érdemes fejleszteni a kreativitásunkat. Ehhez akár Access Bars kezelést is kérhetünk, amely nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az életünk minden területe egyre teresebbé váljon, ez pedig hatással lesz a kreativitásunk növekedésére is.

Tudd: A kreativitásod egy része veled született képesség, ami remekül fejleszthető.

A kreativitás az alkotókészségünk, gondolataink és gyakorlati cselekvéses képességeink sajátos összerendezettsége, ami lehetővé teszi, hogy valami újat hozzunk létre. Az alkotásra való készség a viselkedésünkben is megnyilvánul az eddigi tapasztalataink összekapcsolódásának újra értelmezésével.

Mi az a kreativitás, ami ma lehetünk, amivel olyan csodás dolgokat teremthetünk az életünkbe, amire mindig is vágytunk?  Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk, nem kell jósnőhöz fordulnunk.

Ha kreatív vagy, ezek a jellemzők rád is igazak:

Az alkotó ember személyiségjegyeit már többen vették górcső alá.

» Törekvés a változásra
» Bátorság
» Szenvedélyesség
» Fegyelmezetlenségre való hajlam
» Nyitottság mindenre, ami új
» Nonkonformizmus
» A tekintélyelvűség elutasítása
» Rugalmasság az új helyzetekben

Ha ezek a tulajdonságok rád is jellemzőek, akkor bizonyára bármit is kell megoldanod, felbukkan a kreativitásod. Sokan azt hiszik, a génjeinkben van kódolva, és ha a születési horoszkóp nem utal rá, akkor nem is rendelkeznek ezzel a remek tulajdonsággal, és nem is kérhetnek többet belőle.

De ez így nem igaz, ugyanis sokat tehetünk a legjobb megoldás megtalálásáért, ha kérdésben vagyunk.

Feltesszük a kérdést:

» Mi ez?
» Mit tehetek vele?
» Meg tudom-e változtatni, és ha igen akkor hogyan?

Amikor két megoldás közül kell választanunk, akkor készíthetünk egy összehasonlító elemzést. Két oszlopba felírjuk a mellette-ellene érveket és így könnyebb lesz megtalálnunk a nekünk jobb, nekünk igaz megoldást.

A kreativitásunk művészi tevékenységekkel is fejleszthető, például festéssel. Remek lehetőség akár a mandalafestés is, vagy bármilyen más kézműves tevékenység.

A kreativitás az egyik legjobb barátunk és támogatónk lehet a munkában és az életünk más területein is. Ha tehetjük, kérjünk Access Bars kezeléseket és a kezelőt kérjük meg, hogy a kreativitás pontunkat a szokásosnál hosszabb ideig fogja, hogy feloldódhasson minden olyan nézőpont, ami a kreativitásunk kibontakoztatását akadályozza.


Image by Katja Fissel from Pixabay


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .