Blog
Jegyességem és házasságom a tánccal és a zenével

23

nov

0

comm

női önismeret

Category

Jegyességem és házasságom a tánccal és a zenével .

Posted in: női önismeret

Jegyességem és házasságom a tánccal és a zenével. 

…tánc, extázis, feloldódás…

Emlékszem, amikor még kislány voltam és bárányfelhők szaladgáltak a nyári égbolton, és színes pillangók szálltak virágról-virágra… 
… a viccet félre téve 

A táncba és a zenébe való feloldódás nekem sem ment elsőre… sőt sokadjára sem.
Mindig szerettem a zenét, bár tiniként inkább a rock és a metál volt az én világom, amire ugye nem igazán lehet táncolni, max tombolni .. de aztán kinőttem – félig meddig – és felfedeztem a táncolhatóbb zene világát is. 
A lényeg az, hogy idővel kinyílt a szemem, illetve a fülem a disco zenére is. Akkoriban nem tartoztam sem a jó, sem a rossz táncosok közé, egyszerűen csak úgy elvoltam a tánctéren és igyekeztem jól érezni magam, ami egészen addig sikerült is, amíg egyedül táncolhattam  Ez egy kardinális kérdés, de erre később térek vissza.

19 éves fejjel jöttem fel Pestre és kezdtem meg az itteni életemet. Természetesen én is, ahogy mindenki más, eljártam bulikba és szórakozni. Rendszeresek voltak a csajbulik is, ahol a tomboljunk hajnalig fíling ment. Ezen időszakomban jött a nagy áttörés, és kezdődött el az életre szóló szerelem köztem és a tánc között. 
Volt a csapatunkban egy lány, aki nem sokat adott a környezete véleményére és azt vallotta, hogy az élet az önfeledtségről és a szabadságról szól. Néha kicsit extrém volt, de szerettük őt. Általa és tőle tanultam meg, hogy a tánc lényege a szabadság és a teljes önátadás. 
Úgy tudott a bulikban táncolni, hogy nem volt olyan ember, aki ne őt nézte volna, és nem azért mert olyan szexin táncolt, hanem azért, mert sugárzott róla az öröm, a felszabadultság, a jókedv, a tánc gyönyöre és extázisa. 
Emlékszem, csak álltam és néztem őt, csodáltam ahogy táncolt… akkor ott, végérvényesen feloldódott bennem valami, és azt mondtam: „Ezt én is akarom!” és elkezdtem átengedni magam az önfeledt, korlátok nélküli tánc örömének. 
Ez azóta is így van. Ha olyan zene szól, mely megérinti a szívem, a lelkem, a testem, akkor feltétel nélkül átadom magam neki. Nem számít, hogy ki mit gondol, kiben mit okoz, csak az számít, hogy mozdulhatok, táncolhatok, átélhetek, feloldódhatok. Csodálatos, felemelő érzés! 
..

Szeretem, amikor valami nem csak örömet okoz, de hasznos is…  hogy még egy indokot mondjak a tánc mellett, akkor ezt mondom: 
A tánc az egyik leghatékonyabb önismereti technika. Képes arra, hogy valóban meghozza az áttörést és tartós pozitív eredményt hozzon létre. Olyan rejtett részeinket ismerhetjük meg általa, melyek nélküle, örökre homályban maradnának.
.
A táncnak sok szintje, mélysége és magassága van. Bármily furcsa, de amit fentebb írtam az csak az első szint. 
.
A második szint az, amikor már nem csak öntudatlanul reagál a tested a zenére, a ritmusra, nem csak hagyod a mozdulat megszületését, hanem te magad irányítod a mozdulatot és engeded át a zene gyönyörének. Ez az, amikor már tudod, hogy mit kell tenned, hogy a táncod ne csak téged gyönyörködtessen, hanem mindenki mást is, aki látja azt.

Félre értés ne essen, ezt a fajta táncot nem szabad összekeverni a magamutogatós, játsszuk el, hogy mennyire dögösek vagyunk lélektelen vonaglással. 
A tudatos tánc a tudatos mozdulat sokkal, de sokkal több ennél.

Minden nőnek – és férfinak is – el kellene oda jutni, hogy szabadon, önfeledten tudjon táncolni. A tánc, a mozdulat, a zene, az áramlás olyan gyógyítói és spirituális minőséggel bír, mely által képesek vagyunk ledönteni falainkat, feloldani félelmeinket és magabiztossá, vonzóvá, ragyogóvá válni.

Én csak bátorítani tudlak Téged!

Tedd meg, indulj el a tánc és a zene világába!

Lépj rá arra az útra, ahol végre önmagaddá válhatsz és teremtsd meg az örömteli, kiteljesedett életed!

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem mered, akkor se keseredj el!
Gyere és kapcsolódj hozzánk, mi segítünk!
Segítünk, hogy azzá a tündöklő Nővé válj, aki valójában vagy!

Ízig-vérig NŐ >> https://eletorom-onismeretnoknek.hu/izig-verig-no/

Kérlek oszd meg ezt az írást, hogy minél több változni vágyó Nőhöz el tudjon jutni! 
Köszönöm! 


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .