Blog
Holnap, holnap majd…

28

dec

0

comm

önismeret

Category

Holnap, holnap majd… .

Posted in: bőség önismeret

Holnap! Holnap abbahagyom a dohányzást!

Holnap! Holnaptól fogyókúrázom!

Holnap! Holnaptól a céljaimnak élek!

Holnap minden másként lesz…

És valójában mi a holnap?

A halogatás legpusztítóbb szava. Az ok, amiért a céljaidat nem tudod elérni!
A „holnap” szó, nem szolgál semmi mást, csak azt, hogy látszat kényelemben érezd magad.

Ha azt mondod a gyereknek, a férjednek, a főnöködnek, hogy holnap megcsináljuk, akkor az annyit tesz, hogy időt akarsz nyerni.

Mert:

  • nincs kedved,
  • kényelmetlen,
  • más dolgod van – még akkor is, ha valójában nincs,
  • lusta vagy…

…a holnap az oka, amiért nem éred el a céljaid!

A holnap nem más, mint üres ígéret.

Van két fontos tényező az idővel és az élettel kapcsolatosan, ami meghatározza a tudatod:

  • a legkisebb ellenállás és a nyugalom.

 

A világon minden a nyugalomra és a harmóniára törekszik, az ember is, te magad is. A világ úgy működik, hogy a lehető legkisebb energiabefektetéssel érje el a legnagyobb hasznosságot. Ez az életedre is igaz. Ha megnézed, hogyan élsz ma és miként éltél 1 hónappal ezelőtt, nem igazán látsz változást, igaz?

Természetesen mindig van változás az életedben, apró dolgok, események, de számottevő változás nem állt be az elmúlt hónapokban.

Ha felmerül benned a kérdés, hogy miért nem érsz el valamit, vagy miért nem történik a várt változás az életedben, akkor egyszerű a válaszom: mert az elméd, a lelked nyugalomra és a biztos megszokottra törekszik. Nem szereti a kiugró változásokat, fenn akarja tartani a jelenlegi állapotot. Épp ezért ragaszkodsz te magad is a jelenhez, a mához, és épp ezért oly könnyű kimondanod, hogy holnap. Mert akkor még van időd. Még van 24 órád, hogy lépj. Hogy felkészülj, hogy ne kelljen semmit sem csinálnod. Ezt nevezem én, és persze sok mindenki más is, kényelmi zónának. Ebben a kényelmi zónában mozogsz hetek, hónapok, vagy akár évek óta is.

Mondok egy példát: gondolj a hajléktalanokra. Ők azon szereplői a társadalomnak, akiket lenéz az emberek java. Mert nem cselekszenek. Mert nem tesznek semmit azért, hogy kikerüljenek a nehéz élethelyzetből. Mert jó nekik, ahogyan élnek. Nincs jövőképük, nincsenek céljaik.

Tudom, te nem vagy hajléktalan, de bármilyen más élethelyzetbe pontosan ugyanúgy bent lehet ragadni, mint a hajléktalanlétben. Nincs különbség, maximum a körülmények mások.

Át kell lépni a saját határaidat és ez kényelmetlenséggel jár.

Másként szeretnél élni?

Mi lesz akkor a kényelmeddel, a komfortérzéssel?

A változás, a változás elindítása energiákat igényel, sokat, és folyamatosan. Ezeket az energiákat áldozhatod a változásnak, vagy megtartod magadnak, és élsz tovább, ahogyan eddig is.

Nehéz leszokni a dohányzásról?
Nem.
Hiszen nem kell semmit sem tenned érte, szó szerint. Csak egyszerűen nem kell végigjárnod az ismeret mozdulatsort. Mégis nehéz, igaz?

Tudod, mit mondanak azok, akik képesek voltak letenni a cigarettát? Sokkal komolyabb, távolabbi célokat tűztek ki maguknak, mint az egyszerű leszokás: sportolni akartak, vagy egészségesen élni. És ennek része volt a cigaretta elengedése is.

Tehát a változáshoz fel kell rúgnod a biztos megszokottat, tudatosan kell haladnod előre, kilépve a kényelmi zónádból!

Holnap folytatom, addig kérlek, próbáld meg még egyszer elolvasni, amit írtam. Tudom, hogy nehéz szavak ezek, sőt, talán kemények is! De ha változásra vágysz, akkor neked kell lépned, nem holnap, hanem még ma. Én azt ígérem, hogy támogatlak ezen az úton, és nem felejtettem el az új évre ígért ajándékodat sem!

Szeretettel,
Melinda


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .