Blog
Egészség tippek: Könnyen elkészíthető, házi ételízesítő – adalékanyagok nélkül!

22

aug

0

comm

életmód

Category

Egészség tippek: Könnyen elkészíthető, házi ételízesítő – adalékanyagok nélkül! .

Bizony létezik könnyen elkészíthető, házi ételízesítő

Egészségünk, szépségünk és vitalitásunk megőrzéséhez, mind kívül, mind belül tennünk kell önmagunkért.

 

Sokat hallottunk már az adalékanyagokról és káros hatásaikról. Most egy olyan receptet hoztam nektek, mely segítségével könnyedén tudtok otthon, természetes anyagokból készült finom ételízesítőt készíteni.

Íme a recept:

A mennyiséget mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja.


  • 1 rész sárgarépa
  • 1 rész petrezselyem
  • 1 rész kicsumázott paprika
  • 1/4 rész zeller
  • 1/4 rész paradicsom
  • 1/4 rész karalábé
  • 1/4 rész hagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • egy csokor zeller zöld
  • 1/2 kg só (himalájai, parajdi!)

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Lehet turmixgépben is. (én abban szoktam)

Összekeverjük sóval és üvegbe tesszük és a tetejére olajat öntünk. Az olaj elzárja a levegő útját és megakadályozza, hogy megromoljon a keverék a szabad levegőn.

Lehet szárítani a kapott keveréket vagy nagyon alacsony hőmérsékletű sütőben, vagy a szabadon, letakarva egy szűrővel. A szárítás utána keverjük össze sóval.

A nem szárított verziót jégkocka tartóba lehet tenni és fagyasztás után nejlonban tartani a mélyhűtőben. Ilyenkor csak egy-egy kockát kiveszel és már használod is.


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .