Blog
Az önbizalom hatalma

05

jan

0

comm

önismeret

Category

Az önbizalom hatalma .

Posted in: önismeret

A siker alapvető feltétele – az élet összes területén – a megfelelő önbizalom.

Mindenki, aki valaha is átlagon felüli eredményeket ért el életes során, az bizony az átlagemberhez képest sokkal masszívabb önbizalommal rendelkezett.

Bármit képesek vagyunk megvalósítani és TE is bármit képes vagy megvalósítani, ha megingathatatlan az önbizalmad. Ekkor a lehetőségeid száma és minősége exponenciálisan megnő.

A vágyaid megvalósításának akadályai a félelem és a kétkedés, mégpedig a saját képességeidben. Ha ez a két korlátozó minőség jelen van az elmédben, akkor bármennyire is zseniális vagy, minden fronton szabotálni fognak téged.

 

Ha szert teszel a rendíthetetlen önbizalom tulajdonságára, akkor az egész világod gyökeresen meg fog változni.

 

Ugyanis ha meg tudsz bízni önmagadban és a képességedben, akkor könnyedén fogsz kitűzni magad elé nagyobb célokat (álmokat) és igényt fogsz formálni egy magasabb életszínvonalra.

Azzal foglalkoznál, amit valóban szívesen csinálsz és könnyedén nemet mondasz minden olyan invitálásra, amit valójában nem szeretnél, ami nem esik jól neked. 

A saját értékrended szerint élnéd az életed. A saját céljaidat (vágyaidat) követnéd és többé nem mások kívánságai/elvárásai határoznák meg az életedet. Letehetnéd az összes állarcot, amit félelemből, megfelelésből és kishitűségből vettél magadra.

Ha több önbizalommal rendelkeznél, akkor teljesen más emberként – önazonosan – viselkednél karrieredben is és a magánéletedben is.

Többé nem okozna gondot az, hogy fizetésemelést kérj, hogy indítványod az előléptetésedet és az is teljes könnyedséggel menne, hogy másik munkahelyet keress.

Késlekedés és túlagyalás nélkül megtennél minden szükséges lépést azért, hogy a gyorsítósávba válts a karrieredben is és a magánéletedben is.

Képes lennél arra, hogy:

  • ha az értékesítésben dolgozol, akkor több potenciális vevőt keress meg,
  • hatékonyan és sikeresen tarts prezentációkat
  • több értékes üzletet köss

 

Több önbizalommal sokkal merészebb és kreatívabb lennél.

Megnőne a befolyásod – hiszen a valódi önbizalom tudással is társul -, népszerűbb lennél mások körében és könnyebben tudnád átadni a megfelelő információkat az embereknek, amik alapján képesek meghozni a számukra és ezáltal a számodra is előnyös döntést.

Stabil önbizalom mellett derűsebb lennél, megnyerőbben viselkednél ezért mindenhol szívesen fogadnak.

A megfelelő önbizalomnak köszönhetően könnyedebben kezelnéd a felmerülő problémákat, mindig a hatékony megoldásokban gondolkoznál. Képes lennél minden élethelyzetet a javadra fordítani. Egyszerűen nem létezne számodra a kudarc, mert az objektív látásmód és a pozitivitás gondolkodásod alappillérévé válnának.

 

Ami a legfontosabb, fantasztikusan éreznéd magad a bőrödben. A sorsod, az életed urának éreznéd magad, hiszen te magad formálod.

 

 

Sajnos ezzel szemben az emberek nagy többségét szinten folyamatosan gyötrik a kétségek a saját képességeikkel szemben, illetve félelmek gyötrik őket a legkülönfélébb dolgoktól, kiváltképp az ismeretlentől. 

Hajlamosak hátrányosan összehasonlítani magukatmásokkal. Leragadnak saját – vélt vagy valós – gyengéiknél és korlátjaiknál, ezért sokkal kevesebbel is megelégszenek,mint amire valóban képesek lennének.

Az emberek többsége csak vegetál, ahelyett, hogy az önbecsülés, önszeretet és értékesség magas rezgésszintjein tevékenykedne.

 

A JÓ HÍR AZ, hogy az önbizalom gyakorlással remekül eltanulható szellemi tulajdonság. És mivel tanulható, kellő módszerességgel bárki megszerezheti, és idővel sziklaszilárddá erősítheti.

Mindenki rendelkezik bizonyos mennyiségű önbizalommal. Vannak területek ahol többel és vannak területek, ahol kevesebbel.

Bármennyi is legyen most neked, tudd, hogy erről az alapról kiindulva te is képes vagy addig a pontig felfejleszteni magad, hogy megingathatatlan önbizalommal rendelkezz életed valamennyi – számodra fontos – területén.

A „Mentoráld magad és teremts egy új életet a segítségemmel” onlin tanfolyam egyik fő alappillére az önbizalom erősítése.

Ha úgy érzed jól jönne egy mentor, aki segít téged ezen az úton, akkor csatlakozz hozzánk itt!

Szeretettel,

Melinda 


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .