Blog
A tökéletes karácsony titka

23

dec

0

comm

életmód

Category

A tökéletes karácsony titka .

Posted in: életmód

Te is megtapasztaltad már azt, hogy a stresszmentes karácsonyt létre hozni, nem is olyan egyszerű?

Ugyan mindig igyekszünk megvalósítani azt, hogy csodálatos és ideális karácsonyt varázsoljunk a családunk számára is és magunk számára is, de bizony eme törekvésünk jónéhányszor futott már vakvágányra

 

Mi lenne, ha az idei karácsonynál siker koronázná a tervünket?

 

Minden családban, minden otthonban egy kicsit mást jelent az ideális karácsony, egy kicsit más receptje van az ünneplésnek.

Viszont van néhány egyszerű lépés, ami – függetlenül az adott családi hagyománytól – képes hozzásegíteni ahhoz, hogy az idei karácsony az eddigi legjobb legyen!

 

Na nézzük azokat a lépéseket 🙂

Beszélgetés, empátia, megengedés

⇒ A szeretetet és az örömöt – amit karácsonykor szeretnénk megtapasztalni -, a tartalmas beszélgetések, a megértő odafigyelés és a másik felé tanúsított kedvességgel társuló tolerancia el tudja hozni.

⇒ Ha képesek vagyunk elengedni, hogy ragaszkodjunk az igazunkhoz, ha képesek vagyunk a másikra és a véleményére úgy tekinteni, hogy az teljesen rendben van, és igen, ő gondolhatja így a saját világában, akkor megkíméljük magunkat is és a másikat is a sértődés és a megbántódás lehetőségétől.

⇒ Az egymásra őszintén odafigyelő beszélgetések alapfeltétele, hogy a mobilunkat felejtsük a másik szobában, a tv dugóját húzzuk ki a konnektorból és a játékkonzolokat tegyük a szekrény tetejére. Ha ezeket az óvintézkedéseket betartjuk – persze előtte pár nappal jelezzük a családnak az akciónkat -, akkor garantált a beszélgetések megvalósulása.

Ne erőltessünk semmit!

⇒ Itt az ideje, hogy elengedjük a fejünkben lévő „Ideális karácsony” képét és megengedjük, hogy spontán és éberségből tudjon kibontakozni az ünnep.

Ha figyelünk a másikra, ha figyelünk önmagunkra és nem erőltetünk semmit, akkor már 90% az esélye annak, hogy egy eddig elképzelhetetlennek tűnő ideális és örömteli karácsony szülessen meg.

Felejtsük el az elvárásokat!

Mind magunkkal szemben, mind a többiekkel szemben. A családanyák, a nagyik engedjék el, hogy egy 5* szállodát is megszégyenítő karácsonyi menüt varázsoljanak szentestére. Nem kell a lakást – sem kívül, sem belül – címlap fotónak is beillő díszbe öltöztetni.

Engedjünk teret a kikapcsolódásnak és töltődésnek

Hajlamosak vagyunk túlfeszíteni magunkat is és a többieket is. Ha figyelünk arra, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind szellemileg töltődjünk az ünnepek előtt, alatt és után is, akkor olyan Karácsonyban lesz részünk, amire mindig emlékezni fogunk.

 

Ezekkel az apró figyelmességekkel és lépésekkel képesek vagyunk egy egészen más minőséget varázsolni az évnek ezen időszakába. Érdemes kipróbálni. 🙂

 

Kívánok neked kedves Olvasó csodálatos, meghitt és örömteli – számodra ideális – Karácsonyt!  

 

Szeretettel,

Melinda 


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .