Blog
A Koronacsakránk és Gyökércsakránk kapcsolata

16

nov

0

comm

csakrák

Category

A Koronacsakránk és Gyökércsakránk kapcsolata .

Posted in: csakrák

Ahhoz, hogy egyensúlyba és harmóniába kerüljünk, szükséges, hogy a gyökereink a csakráink erősek legyenek és legalább olyan mélyen horgonyozzanak a Földben, mint amennyire magasra nyújtózkodunk az Ég felé.

A koronacsakránk hatással van gyökércsakránkra, és fordítva. Egymásban tükröződnek.
Gyökércsakránk összeköt bennünket a Földdel, koronacsakránk pedig összeköt az Éggel.

Azonban ha nem vagyunk megfelelően földelve a földi síkon, akkor biztosan nem vagyunk megfelelően lehorgonyozva a magasabb síkokon sem. Ez a dupla földeletlenség azt okozza, hogy az én számos aspektusra szakad szét, és szétszórtnak, zavarodottnak és üresnek érezzük magunkat.

Amikor valaki ilyen széttöredezett állapotban van, nehéz a középpontjában maradnia.

.

Az egyik fő ok, amiért sok embernek nehézsége van szükségletei megteremtésében az az, hogy túlságosan sok energiát töltenek a múlt és a jövő feletti aggodalmaskodással, és nem összpontosítanak eléggé, nem fordítanak elég időt és energiát a jelen pillanatra, azért hogy más jövőt teremtsenek.

⇒ A félelmek, a múltban élés és a jövőben élés, földeletlenné tesz bennünket. 

A múlt problémáira való összpontosítással fenntartjuk a már meglévő problémákat, mivel az energia a saját áramlásának irányába növekszik, és ha a fókusz a negativitáson és a félelmen van, akkor biztos, hogy ugyanazt fogjuk megteremteni a jövőben is. 

Amikor valaki kinyilvánítja a szándékát, az energia keresztül szűrődik a koronacsakráján. Ezt az energiát az illető felső énje (végtelen lénysége) és spirituális segítői szedik össze, ami számos energia-dimenzión halad keresztül. Mikor valaki nem kapcsolódik rendesen a földi síkhoz, akkor nincs megfelelő kapcsolata a fizikai szintű manifesztációval sem, így mindkét végen sérül (torzul) a kapcsolat, ez pedig azt jelenti, hogy a szándék nem éri el valódi célját, és nem az manifesztálódik, amit eredetileg létre akartunk hozni.

Ha szeretnénk stabil és tiszta energiákkal rendelkező kapcsolatot, akkor stabil és szeretetalapú kapcsolatban kell lennünk Föld Anyával is.

A Föld Anya  (Yin) női aspektus, Ég Atya (Yang) férfi aspektusa.

A kettő együtt képezi a teljességet. 

Kiteljesedésünkhöz fontos, hogy a férfi és női energiák harmóniában legyenek bennünk és körülöttünk. Nem lehet harmóniát teremteni úgy, hogy valaki csak a földi vagy csak az égi síkhoz kapcsolódik, és a másikhoz pedig nem. 

Mint ahogy a régi tanítás is emlékeztet erre: „amint fent, úgy lent”.

A spirituális úton járók közül sokan küzdenek azzal, hogy nem tudják megteremteni a földi élethez szükséges dolgokat. Nincsenek teljesen jelen, mivel túl sok energia van a koronacsakrájukban és nagyon kevés a gyökércsakrájukban, így felborul az egyensúlyuk és ezáltal az életük is.

Mindannyiunknak olyannak kellene lenniük, mint egy egészséges fának.

Szilárdan gyökerezni a földben, táplálékot és energiát felvenni Föld Anyánktól, kinyújtózni az ég felé, égi táplálékot és energiát felvenni Nap Atyánktól és az Univerzumtól. 

.
Tudjuk, hogy az élethez nélkülözhetetlen az életenergia (prána, chi), melyet a csakráinkon keresztül veszünk magunkhoz.
.
Ha egy vagy több csakránkban zavar van – blokkolt, alul működik, túlműködik -, akkor az életenergia nem képes akadálytalanul áramolni, emiatt fizikai és lelki problémák alakulnak ki.
.
A csakrákkal való munka segít megismerni, megérteni önmagunkat, rájövünk arra, hogy hol vannak blokkok az energetikai rendszerünkben és az életünkben. Megtanuljuk földelni magunkat és csatlakozni az égi energiákhoz is.
Ezen felül felismerjük mi az, ami miatt nem működnek az emberi és spirituális kapcsolataink és az életünk egyéb területei pl. egészség, anyagiak, párkapcsolat.

A felismerések után, célzott csakragyakorlatokkal fel tudjuk oldani a blokkokat okozó energiákat és tudatalatti mintákat, így segítve a pozitív energia áramlását, minek következtében megjelenik életünkben mindaz, amire vágyunk. 
.
.
Évente egyszer lehetőség van csatlakozni a Női önismeret a csakrák világán keresztül online 5 és fél hónapos képzéshez. 
.
.
.
.
Szeretettel,
Melinda

 


 
 

Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .