Blog
3 általános párkapcsolati mítosz, ami visszatart a szerelemtől

24

aug

0

comm

női önismeret

Category

3 általános párkapcsolati mítosz, ami visszatart a szerelemtől .

Posted in: női önismeret

3 általános párkapcsolati mítosz, ami visszatart a szerelemtől
Szerző: Dr. Dain Heer

Te is Hófehérkén, Hamupipőkén és Csipkerózsikán nőttél fel, majd egész életedben a tündérmesébe illő kapcsolatot kerested?
Majd csalódtál, mert úgy hitted tényleg létezik valahol, csak képtelen vagy rátalálni?
Nem hibáztatlak. Ez egy olyan fantázia, amit sokunkba beleneveltek, és biztos vagyok benne, hogy a tökéletes királyi esküvők is ráerősítettek erre.

Akármennyire is elkötelezett vagy a tündérmesék fantáziavilága felé, nézz körül:
Azok közül, akiket ismersz, hány ember „él boldogan míg meg nem hal”? Valószínűleg nem túl sokan, mert a tündérmesék valójában nem működnek, és ha úgy próbálunk élni, akkor az nem lesz sosem autentikus.

A tündérmesék illúziójához való ragaszkodás tönkre is tehet kapcsolatokat. Vagy lemondasz emberekről, akikkel egy remek párkapcsolatod lehetne, vagy pedig a jelenlegi partneredért nem leszel hálás, amiért nem illik bele a tündérmesés illúzióba.

Most pedig beszéljünk át három olyan tündérmesés mítoszt, ami tönkreteheti a kapcsolataidat, és visszatart a szerelemtől:

 

1. A NAGY Ő-t KERESED

Tényleg az a vágyad, hogy ellovagolj a naplementébe a Nagy Ő-vel?
Amikor arra a következtetésre jutsz, hogy a szőke herceget keresed, akkor nem teszel fel kérdéseket, amelyeket tényleg segítenének megteremteni, amire valójában vágysz.

– Mire vágysz igazán egy párkapcsolatban?
– Mire vágysz igazából az életedben?

Meg kell kérdezned magadat, hogy “Mi lenne számomra a nagyszerű párkapcsolat?”
Nem bárki más számára, hanem számomra.
Lehet olyan párra vágysz, aki kalandvágyó, de lehet, hogy csak valakire, akivel fel lehet osztani egyenlően a házimunkát.
Tisztázd magadban, hogy mi működne valójában számodra, attól függetlenül, hogy másnak ez tetszene vagy sem, és utána pedig kérd, hogy jelenjen meg az életedben.

 

2. A MÁSIK FELEDRE VÁRSZ

Hányan keresitek a lélektársatokat, a másik feleteket, az ikerlángotokat?
Amikor a másik feledet keresed, akkor az olyan, mintha a párkapcsolat célja az lenne, hogy a tökéletes partnert megtaláld magadnak.
Az a helyzet, hogy amikor a lélektársadat keresed, a tökéletes partnert, azt az embert ‘aki ért téged’, és minden tekintetben illik hozzád, akkor, ha nem találod meg őt, akkor elkezdesz ítélkezni önmagad felett, és azon gondolkozni, hogy mi a baj veled.

Mi lenne, ha inkább kérdéseket tennél fel?
Például:

– Ha ezzel az emberrel lennék együtt, akkor milyen lenne az életem?
– Ha ezzel az emberrel lennék együtt, milyen lenne az életem, 5,10, 20 év múlva?

Amikor felteszel kérdéseket, akkor elkezded érzékelni, hogy milyen lenne az életed egy adott párkapcsolatban. Összhangban van ez az érzés azzal, amire igazán vágysz? Ha nem, akkor teljesen mindegy, hogy elhatároztad, hogy Ő számodra a tökéletes, nem Ő lesz a legjobb választásod.

 

3. A JAVÍTANDÓT VÁLASZTOD

Talán nem keresed a tökéletes embert, mert tisztában vagy vele, hogy nem létezik. De kerested már valaha, akit megjavíthatsz?

Találtál már valakit, akiről azt gondoltad:

“Oh, hát van pár jó tulajdonsága, úgyhogy valószínűleg, ha dolgozok rajta, akkor megjavíthatom.”

Az emberek néha ezt az őrültséget csinálják, hogy azt hiszik, ha megjavítanak, “felújítanak” valakit, akkor jobbat hoznak majd ki belőle és majd azzá válik, akinek lennie kellene.

Ha így kezeled a párodat, akkor egy idő után fel fog lázadni ellened, mert senki nem akarja azt hallgat, akár mások előtt is, hogy kevesebb annál, aki lehetne. Azzal akarj együtt lennie, akivel együtt vagy és ne próbáld őket valamivé változtatni, akivé szerinted kéne változniuk.

Ha ragaszkodsz a tündérmese illúziójához, az meg fogja akadályozni azt, hogy az orrod előtt lévő lehetőségeket megtaláld.
Ha az ideálist keresed, aki nem létezik, az megakadályozza, hogy megteremtsd magad mellé, akire igazán vágysz.

Engedd el a tündérmesét, és teremtsd azt, ami működne a számodra.

Sok mese úgy kezdődik, hogy „Egyszer volt, hol nem volt…”. Ha ehelyett inkább onnan teremtünk, hogy “Egyszer volt, hol nem volt egy választás…” akkor a kapcsolataink sokkal jobban fognak működni, hiszen egy párkapcsolat aktív választása sokkal nagyszerűbbet képes teremteni, mintha csak azt kívánjuk, hogy minden magától működjön tökéletesen.

A cikket Vona Kitti fordította (vonakitti.com)
Eredeti cikk
A fotót Avasán Nikolett készítette

 

🌺💗🌺💗
Női kor a Szerelemért – avagy méltóvá válni

A 6 alkalmas női kör többi videóját és a részleteket itt találod

http://eletorom-onismeretnoknek.hu/szakralis-noi-kor/

 


 


Post written byMajoros Melinda

Melinda Majoros // Visit website

NO COMMENTS

DARE TO LEAVE A REPLY?

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .